Jame-Shaft-tyokoneiden-osien-valmistus-logistiikka-ratkaisut

Uutiskirje Kevät 2020

Viime vuosi oli Suomen metalliteollisuudessa hyvä, joskin kysyntä alkoi jo hieman taittua vuoden loppua kohden. Komponenttien saatavuus parani ja sen ansiosta asiakkaamme kykenivät lisäämään tuotantoa. Vastaavasti Jame-Shaftin tuotanto kasvoi ja syksy 2019 oli kaikkien aikojen paras syyskausi yrityksen historiassa. Lisääntyneistä määristä huolimatta toimituskykymme säilyi erittäin hyvällä tasolla. Uusien koneiden ja lisähenkilöstön ansiosta kykenimme vastaamaan kasvavaan kysyntään ja myös laajentamaan asiakaskuntaa. Sama tahti jatkui tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla, kunnes COVID-19 virus alkoi lamaannuttaa kaikkea toimintaa.

Tällä hetkellä tilanne näyttää onneksi jo hieman tasaantuvan. Näyttää siltä, että toukokuu jäisi Jame-Shaftin osalta pohjanoteeraukseksi. Kesäkuun tilauskanta on jo selkeästi suurempi kuin toukokuun laskutus, joka jäi yli 40% alle normaalin tason. Tämä on tarkoittanut sitä, että olemme joutuneet lomauttamaan henkilökuntaa vastaavasti. Osa voidaan nyt kutsua takaisin töihin kesäkuussa, mutta osalla lomautukset valitettavasti jatkuvat. Lisäksi olemme muutenkin joutuneet etsimään säästökohteita tiheällä kammalla. Tästä huolimatta tilikauden (1.7.2019 – 30.6.2020) tulos tulee jäämään tavoitteesta, mutta hyvän syksyn ansiosta liikevaihto säilyy viime tilikauden tasolla. Toivottavasti positiivinen kehitys jatkuu ja syksyllä päästään normaaliin tilanteeseen.

COVID-19 tilanteesta huolimatta olemme pitkäjänteisesti jatkaneet kehittämisohjelmaamme alkuperäisen suunnitelman mukaan. Koneiden siirrot ja uusien koneiden asennus saatiin tehtyä pääosin viime vuonna. Tänä vuonna olemme keskittyneet viimeistelemään layout muutokset ja työpisteiden rakenteet sekä kunnostaneet ja siistineet useita pienempiä kohteita.

Viimeisimmät työt ovat kohdistuneet varaston alueelle, jossa on muutettu hyllyjen sijoitusta, kunnostettu lattioita ja parannettu työpisteitä. Tavoitteena on saada nämä yrityksemme historian suurimmat investoinnit ja muutostyöt valmiiksi kesälomaan mennessä. Toivottavista teidän on taas syksyllä mahdollista matkustaa ja vierailla meillä ja omin silmin todeta tapahtuneet muutokset.

COVID-19 virus ei ole suoraan vaikuttanut tai rajoittanut omaa toimintaamme. Henkilökuntamme on välttynyt tartunnoilta. Varotoimenpiteenä matkojen tai lähipiirin tartuntaepäilyjen vuoksi yksittäisiä henkilöitä on ollut karanteenissa ja toimistossa on tehty mahdollisuuksien mukaan etätöitä. Tiedotusta henkilöstölle on tehostettu nykyisen tilanteen takia entisestään, tosin vain pienryhmissä.

Lisäksi tehtaallamme on nyt erityinen projektitila, johon olemme luoneet puitteet projektien organisoimiseksi ja tiedottamiseksi mahdollisimman visuaalisesti. Alati muuttuva tilanne on vaatinut kaikilta sopeutumista ja joustavuutta mutta yhteistyö sekä asiakkaiden että henkilöstön kanssa on sujunut hienosti. Siitä suuri kiitos kaikille tahoille.

Lisäksi tiedoksi, että tehtaamme palvelutaso ei heikkene kesälomien takia sillä tehdastamme ei suljeta missään vaiheessa. Touko- ja kesäkuun alhaisesta tilauskannasta johtuen pidämme mahdollisimman paljon kesälomia jo ennen perinteistä lomakautta. Heinäkuussa henkilöstöä on vähiten paikalla, mutta silti kaikki oman tehtaamme tuotantovaiheet ovat koko ajan toiminnassa. Hankaluuksia voi aiheutua materiaalien huonomman saatavuuden takia, joten pyydämme teitä tekemään heinäkuulle osuvat tilaukset mahdollisimman aikaisin.

Toivomme kaikille asiakkaillemme menestyksellistä ja tuloksekasta loppuvuotta 2020. Toivottavasti COVID-19 viruksen aiheuttama taantuma jää lyhytaikaiseksi ja syksyllä palataan mahdollisimman normaaliin tilanteeseen. Tehtyjen kehitystoimenpiteiden ja investointien ansiosta Jame-Shaft on valmis palvelemaan teitä kaikissa eteen tulevissa tilanteissa.

Yhteistyöterveisin, pysytellään terveinä!

Mika Tuunainen
Toimitusjohtaja
Jameshaft Oy

Scroll to Top